PRENSA
premis
NOVETATS

XVI Botiga Solidària 2017

La Comissió per la Igualtat va muntar al nostre institut la XVI Botiga Solidària els dies 19 i 20 de desembre Els productes alimentaris i d’artesania que s’oferien eren de Comerç Just facilitats per INTERMÓN-OXFAM. El Comerç Just és una alternativa al comerç tradicional que ofereix a les persones productores de països subdesenvolupats vies per a comercialitzar els seus productes que, a més de tenir en compte els criteris econòmics, paren atenció en els valors socials i en els aspectes ecològics. En aquest punt de venda de Comerç Just es van fer xarrades per a ESO relatives al seu significat i als seus objectius; a més, enguany ens ha visitat una delegada d’Intermón per a felicitar el nostre centre perquè hem estat setze anys col·laborant ininterrompudament.

VIII Campanya Solidària i No Sexista de Joguets i de Contes

La Comissió per la Igualtat-Grup Escolar pels Drets Humans torna a moure un projecte engrescador: la VIII Campanya Solidària i No Sexista de Joguets i de Contes. Un any més, tot el centre remou armaris a les seues cases per a aportar algun joguet o algun conte en bon estat de conservació. La gent els deixa a la nostra consergeria i, en acabant, són classificats per raons d’edat i no per sexe; són embolicats i el dia 22 de desembre són transportats i repartits per a xiquets i xiquetes d’infantil i primària que no solen rebre regals en eixes dates, per motius econòmics.

Almudena Francés ens acompanya amb “Contes per la Igualtat”

El dia 19 de desembre la narradora Almudena Francés va dramatitzar per a tot l’alumnat de 1 r ESO, en dues sessions, una sèrie de contes amb un factor en comú: la mirada amb perspectiva de gènere. Amb Almudena és molt més fàcil autoobservar-nos com a societat i extraure idees de com canviar amb més autoestima i respecte. El temps vola amb una experta comunicadora que desperta passió per la lectura i per la igualtat.

Campions de Futbet torneig de Nadal

Des del centre IES Arabista Ribera volem felicitar als campions del torneig de Nadal de futbet. La classe de Primer d'FP Bàsica d'Electricitat van aconseguir guanyar el campionat superant totes les fases de grup, així com les fases eliminatòries. MOLTES FELICITATS CAMPIONS.

Esperiències després de la FP

Taula d'actics alumnes per contar-nos de primera mà les seues experiències en acabar els estudis de formació professional

Comencem una setmana decisiva per a les muntanyes de Carcaixent!

Del *13 al 17 de desembre* podràs votar quin és el *model de propietat i gestió* que vols per a les nostres muntanyes.

EXPERIÈNCIES DEPRÉS DE L'FP

Saps que fer després de la FP? Si vols conèixer les eixides professionals que hi ha després, vine el dimarts dia 19 a les 10:20h en la sala Manolo Belda, on hi haurà persones que ens contaran de primera mà la seua experiència després de cursar un cicle de formació professional.

Quatre alumnes de batxillerat guanyen en els 22 Premis Ciutat de Carcaixent

24 de’octubre, Dia Internacional de la Biblioteca. A la biblioteca de Carcaixent és una vesprada molt especial: la inauguració d’una exposició d’escultures fusionades amb literatura perquè les peces exposades han estat disposades entre els llibres i, a més, tenen incorporats fragments literaris.

En marxa la VIII Campanya Solidària i No Sexista de Joguets i de Contes

La Comissió per la Igualtat-Grup Escolar pels Drets Humans torna a moure un projecte engrescador: la VIII Campanya Solidària i No Sexista de Joguets i de Contes. Un any més, tot el centre remou armaris a les seues cases per a aportar algun joguet o algun conte en bon estat de conservació. La gent els deixa a la nostra consergeria i, en acabant, són classificats per raons d’edat i no per sexe; són embolicats i el dia 22 de desembre són transportats i repartits per a xiquets i xiquetes d’infantil i primària que no solen rebre regals en eixes dates, per motius econòmics.

L’institut col·labora amb l’Associació Municipal d’Agermanament de Carcaixent (AMAC)

L’alumnat de 1r de batxillerat del nostre institut va assistir a l’Auditori Municipal, el dia 2 de novembre, a la conferència de Lola Bañón la periodista especialista en Orient Mitjà “Immigració i integració: dos reptes per a l’Europa del segle XXI” organitzada per AMAC. Aquesta xarrada forma part d’un projecte europeu sobre migració i refugi. En aquest acte també hi havia representants de vuit països de la xarxa de ciutats agermanades de la qual Carcaixent forma part.

Convocatoria Flux de Movilitat 2 (Practiques a Europa)

El projecte pretén millorar el currículum dels joves participants a través de la formació de noves competències professionals i l'adquisició i millora de coneixements lingüístics, en un entorn laboral i professional diferent del seu, de manera que millorin les seves condicions d'ocupació pel valor afegit que suposa la formació en empreses estrangeres i en general viure i treballar en un altre país, creant un pont entre l'educació i la formació i el món del treball.

Eleccions a Consells Escolars de Centres

RESOLUCIÓ de 13 de setembre de 2017, de la Direcció General de Política Educativa, de convocatòria d’eleccions a consells escolars de centres docents no universitaris de la Comunitat Valenciana, sostinguts amb fons públics, any 2017.

L’escriptora Didín Puig i Grau rep la Distinció al Mèrit Cultural concedida per la Generalitat Valen

La Comissió per la Igualtat de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent llança la iniciativa de sol·licitar aquest premi per a Didín Puig

Festes Alternatives de Carcaixent (FACA)

Novena edicions de les FACA. Aquest any el tema principal és la migració. Activitats com l’exposició “LA MIGRACIÓ A CARCAIXENT”, la ruta urbana “COMPROVANT ELS MITES DE LA IMMIGRACIÓ”, activitats amb el MOVIMENT CONTRA LA INTOLERÀNCIA o la solidaritat amb els refugiats ho posen de manifest. Les Faca són obertes i participatives, amb més de 20 activitats durant les festes de Carcaixent, destinades a tots els públics.

L’ institut Arabista augmenta la oferta Erasmus

Hui dijous 5 de octubre els alumnes de cicles formatius han participat en reunió informativa del programa Erasmus. Com tots els anys els alumnes de cicles fomatius tenen l’oportunitat de realitzar les pràctiques a Europa, conselleria proporciona aquesta oportunitat a un alumne del centre. El departament d’electricitat ha estat treballant per tal d’augmentar aquesta xifra i desde fa dos anys esta enviant alumnes mitjançant el programa europeu SpainEnergy.

INTERCANVI ALEMANYA 2017-2018. REUNIÓ INFORMATIVA, 18 D'OCTUBRE A LES 17:00

Des de fa 4 anys tenim en funcionament un programa d'intercanvi amb l'institut Gymnasium Kenzingen, en el qual participen principalment els nostres  alumnes de 3r ESO. Es tracta d'una experiència cultural i emocional en la qual els alumnes necessiten posar en pràctica els seus coneixements d'idiomes per a poder comunicar-se. 

CONCURS LITERARI SOBRE EL PAISATGE I GASTRONOMIA A LA COMUNITAT VALENCIANA

profundir en el coneixement i en la difusió dels nostres paisatges i la nostra gastronomia, i, alhora, sensibilitzar els joves d’ambdós sexes, despertar en aquesta joventut la vocació excursionista i paisatgística, la gustativa i la culinària, i fomentar la seua capacitat creativa, i fer-los esdevindre no només receptors, sinó també portaveus d’un objectiu comú, que els joves aprenguen, valoren i promocionen les nostres senyes d’identitat, i que perceben i respecten el valors dels altres, i convisquen en una societat més rica i oberta, i per tant més culta.

El nostre curt “La història es repeteix” torna a estar seleccionat , ara en el FESOHCURT – Festiva

Aquest cap de setmana ens han comunicat que el curtmetratge elaborat per la Comissió per la Igualtat-Grup Escolar pels Drets Humans del nostre institut ha estat seleccionat en la 2a edició del festival FESOHCURT-Festival de Curtmetratges de Nules que tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre, i l’1 d’octubre de 2017 al Teatre Alcázar de Nules.

El treball guanyador de l'alumna Aida Peris

El treball guanyador de l'alumna Aida Peris en la publicació Microrelats per la Igualtat presentada a Alzira
 

   

 
 

 

 
 

La història es repeteix

 
activitats
 

 

 

 DIVENDRES 13 DE JUNY DE 2014

A LES 13:00H

SALA "MANOLO BELDA"