PRENSA
premis
NOVETATS

Trobada amb dues escriptores: Lucía Arenas i Anna Oliver

El dia 7 de febrer vingué Lucía Arenas, des de Gandia, per a parlar amb l’alumnat de 2n ESO del seu llibre Els temps de Sara. És el segon any que Lucía ens visita per a dialogar sobre una novel·la amb històries lligades del passat i d’ara de la mà d’una xiqueta valenta.

Tenim reconeixement als IV Premis Audiovisuals Sambori-Mice 2018

El nostre curtmetratge La història es repeteix, finalment, ha rebut un premi en la Secció EDUCACIÓ SECUNDÀRIA, BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS en la Cerimònia de Cloenda dels IV Premis Audiovisuals Sambori-Mice i de la VI Mostra Internacional Cinema Educatiu. La gala es va celebrar el dia 24 de febrer al Centre Cultural Enric Valor de Benifaió i va comptar amb la presència de personalitats com Jan Sverak, guanyador de dos Globus d’Or i d’un Òscar.

Un total de 24 alumnes de 3r d’ESO de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent participen en l’intercanvi

L’intercanvi cultural-educatiu de l’IES Arabista Ribera amb el Gymnasium Kenzingen (Alemanya), ha estat encetat recentment amb la visita dels estudiants alemanys a Carcaixent, una experiència que molts no han dubtat a qualificar de fabulosa. Han estat set dies intensos de convivència plens de tots els ingredients que envolten qualsevol tipus d’intercanvi educatiu amb alumnes de cultura i llengua diversa. Els afortunats, en aquesta ocasió, han estat un total de 24 alumnes de 3r d’ESO de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent, un grup d’adolescents que han acollit a la seua família als seus homònims alemanys i que ja compta els dies que els queden per anar a Kenzingen, al proper mes de juny.

La història es repeteix seleccionat als IV Premis Audiovisuals Sambori-Mice 2018

La Fundació Sambori i la Mice (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) ens envien un diploma que acredita que ens han seleccionat el nostre curtmetratge La història es repeteix als IV Premis Audiovisuals Sambori-Mice 2018 en la categoria de SECUNDÀRIA-BATXILLERAT- CICLES FORMATIUS.

TEATRE EN ANGLÈS. DIJOUS 22 DE FEBRER DE 2018.

Des de l’ institut Arabista Ribera de Carcaixent volem agraïr a Pilar Soler, la responsable de la regidoria de cultura del M.I.A. de Carcaixent , per la organizació de l’activitat extraescolar d’una obra de teatre en anglès per a un grup d’alumnes de secundària que estudien a Carcaixent al teatre de D. Enrique. El títol de l’obra era “New - York Delhi ” de la companyia de teatre Forum, amb actors natius.Els nostres alumnes(així com companys d’altres centres: Ave María i Mª Inmaculada) vàren tindre la oportunidat de viure una experiència en anglès amena, enriquidora, participativa i divertida fora de l’aula. Thank you!

Visita al Palau de la Generalitat

Els alumnes dels cicles formatius d'administració visiten el Palau de la Generalitat i altres institucions publiques valencianes. Com cada curs i amb l'objectiu d’apropar als alumnes a diferents organismes públics, el 13 de febrer han visitat el Palau de la Generalitat, el Mercat Central, la Llotja i l'Ajuntament de valència.

ALUMNES D'ELECTRICITAT VISITEN UPV CAMPUS ALCOI

Els alumnes d'electricitat visiten les instal•lacions de la UPV campus d'Alcoi. Com es costum els alumnes del segon curs del cicle superior d'electricitat visiten les instal•lacions del campus d'Alcoi, ja que és bon accés als estudis universitaris.

VISITA PARC SOLAR L'OLLERIA

Els alumnes d'FP d'electricitat, posen en pràctica els coneixements adquirits en la planta solar fotovoltaica de l'Olleria. Amb aquesta visita és redueix més la distància entre les aules i el món laboral.

ARE YOU AN ARROW?

ARROW significa fletxa en anglés i és també una mena d’acrònim per a definir un projecte pedagògic en el que estem involucrats al centre. L’IES Arabista Ribera ha estat sempre un institut dinàmic, innovador, que ha sentit la necessitat de completar la formació integral del nostre alumnat amb eixides i visites culturals, relacionades amb la seua educació.

ARABISTA SOLIDARI

El dimecres 24 de gener al nostre centre férem un ESMORZAR SOLIDARI a favor de l’ONG “MANOS UNIDAS” per contribuir amb el seu projecte d’enguany que és Dotació d’aigua per a la població rural de Kiumba a Tanzania.

XVI Botiga Solidària 2017

La Comissió per la Igualtat va muntar al nostre institut la XVI Botiga Solidària els dies 19 i 20 de desembre Els productes alimentaris i d’artesania que s’oferien eren de Comerç Just facilitats per INTERMÓN-OXFAM. El Comerç Just és una alternativa al comerç tradicional que ofereix a les persones productores de països subdesenvolupats vies per a comercialitzar els seus productes que, a més de tenir en compte els criteris econòmics, paren atenció en els valors socials i en els aspectes ecològics. En aquest punt de venda de Comerç Just es van fer xarrades per a ESO relatives al seu significat i als seus objectius; a més, enguany ens ha visitat una delegada d’Intermón per a felicitar el nostre centre perquè hem estat setze anys col·laborant ininterrompudament.

VIII Campanya Solidària i No Sexista de Joguets i de Contes

La Comissió per la Igualtat-Grup Escolar pels Drets Humans torna a moure un projecte engrescador: la VIII Campanya Solidària i No Sexista de Joguets i de Contes. Un any més, tot el centre remou armaris a les seues cases per a aportar algun joguet o algun conte en bon estat de conservació. La gent els deixa a la nostra consergeria i, en acabant, són classificats per raons d’edat i no per sexe; són embolicats i el dia 22 de desembre són transportats i repartits per a xiquets i xiquetes d’infantil i primària que no solen rebre regals en eixes dates, per motius econòmics.

Almudena Francés ens acompanya amb “Contes per la Igualtat”

El dia 19 de desembre la narradora Almudena Francés va dramatitzar per a tot l’alumnat de 1 r ESO, en dues sessions, una sèrie de contes amb un factor en comú: la mirada amb perspectiva de gènere. Amb Almudena és molt més fàcil autoobservar-nos com a societat i extraure idees de com canviar amb més autoestima i respecte. El temps vola amb una experta comunicadora que desperta passió per la lectura i per la igualtat.

Esperiències després de la FP

Taula d'actics alumnes per contar-nos de primera mà les seues experiències en acabar els estudis de formació professional

Campions de Futbet torneig de Nadal

Des del centre IES Arabista Ribera volem felicitar als campions del torneig de Nadal de futbet. La classe de Primer d'FP Bàsica d'Electricitat van aconseguir guanyar el campionat superant totes les fases de grup, així com les fases eliminatòries. MOLTES FELICITATS CAMPIONS.

Comencem una setmana decisiva per a les muntanyes de Carcaixent!

Del *13 al 17 de desembre* podràs votar quin és el *model de propietat i gestió* que vols per a les nostres muntanyes.

EXPERIÈNCIES DEPRÉS DE L'FP

Saps que fer després de la FP? Si vols conèixer les eixides professionals que hi ha després, vine el dimarts dia 19 a les 10:20h en la sala Manolo Belda, on hi haurà persones que ens contaran de primera mà la seua experiència després de cursar un cicle de formació professional.

En marxa la VIII Campanya Solidària i No Sexista de Joguets i de Contes

La Comissió per la Igualtat-Grup Escolar pels Drets Humans torna a moure un projecte engrescador: la VIII Campanya Solidària i No Sexista de Joguets i de Contes. Un any més, tot el centre remou armaris a les seues cases per a aportar algun joguet o algun conte en bon estat de conservació. La gent els deixa a la nostra consergeria i, en acabant, són classificats per raons d’edat i no per sexe; són embolicats i el dia 22 de desembre són transportats i repartits per a xiquets i xiquetes d’infantil i primària que no solen rebre regals en eixes dates, per motius econòmics.

L’escriptora Didín Puig i Grau rep la Distinció al Mèrit Cultural concedida per la Generalitat Valen

La Comissió per la Igualtat de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent llança la iniciativa de sol·licitar aquest premi per a Didín Puig
 

   

 
 

 

 
 

La història es repeteix

 
activitats
 

 

 

 DIVENDRES 13 DE JUNY DE 2014

A LES 13:00H

SALA "MANOLO BELDA"