Contador de visitas
MODALITAT LINGÜÍSTICA
 

Sol·licitud de canvi de modalitat lingüística per al curs 2018-2019

Estimades famílies:

Ha començat el procediment de determinació de vacants per al curs vinent. En aquest sentit, tot l'alumnat que desitge canviar la seua modalitat lingüística per al curs que ve (canviar de PEP a PIP o viceversa), ha de presentar la seua sol·licitud de canvi de programa lingüistic a la secretaria del centre, fins el 25 d'abril.

El model de sol·licitud està disponible a la secretaria del centre.

Si no es fa en aquest periode i se sol·licita en el periode de matrícula no es garanteix que es puga fer el canvi.

 
PARLAMENT EUROPEU
 

Som o volem ser una Escola Ambassadora del Parlament Europeu, veure més enllà dels límits del nostre centre i participar en el que pugam i en les activitats que ens oferixca el Parlament Europeu.

Per a tindre més informació clica la imatge.

 
DIA A DIA
 

ACTIVITATS DELS DEPARTAMENTS

Al mes de gener s'han fet diferents activitats al centre, promoguts pels diferents departaments.

L'alumnat de  PR4 ha fet un mural per a celebrar el dia de la PAU.

Al vestibul de l'institut hi ha una exposició de cartells per a concienciar a tothom de la problemàtica dels REFUGIATS.

  

El departament de plàstica ha exposat els treballs de màscares de 4t de la ESO

 
PREMIS EXTRAORDINARIS RENDIMENT EDUCATIU
 

Estem d'enhorabona a Quart de Poblet; tres alumnes de Quart i en concret dos de l'IES Riu Turia han rebut el Premi Extraordinari al rendiment educatiu que concedix la Generalitat Valenciana als millors alumnes de 4t ESO 2016-2017 concretament:

- ÉRIKA ANASTASIA GARCÍA MONTEAGUDO
- RAQUEL HEREDIA MOLINA

Donem les nostres felicitacions tant a les alumnes com també a les seues families per la cultura de l'esforç i la constància en l'estudi i treball.
 
¡Moltes felicitats, Raquel i Érika!
 
IES RIU TÚRIA
 
NOVETATS

Proves A2

Se han convocado las pruebas A2
PORTES OBERTES
 

9 de Maig JORNADA DE PORTES OBERTES

        El pròxim 9 de maig, dimecres, a les 15.15 hores, celebrarem la nostra JORNADA DE PORTES OBERTES. Convidem totes les familes de 6é de primaria i de 4t d'ESO a visitar el nostre centre per conéixer-lo de primera ma.

       La jornada consistirà en una breu xarrada explicativa per part de l'equip directiu del centre i un recorregut guiat per les instal·lacions de l'institut, on podreu resoldre tots els vostres dubtes.

 
MÚSICA
 

FIMESO

 

"És una jornada didàctic - musical on l'alumnat de música de l'ESO compartix experiències musicals i personals i, especialment, treballen i s'esforcen per a fer MÚSICA de manera conjunta.

En aquest festival es desenvolupen multitud d'activitats al voltant de la música."

 
DATES D'ADMISÓ
 

 
SECRETARIA
 

 BOE 4 D'ABRIL DE 2018: CONVOCATÒRIA AJUDES PER A PARTICIPAR EN UN PROGRAMA D'IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN ANGLÉS PER A L'ESTIU DE 2018

Requisits:
• Cursar primer o segon curs d'ESO.
• Haver obtingut, com a mínim, notable com a nota mitjana del curs 2016/2017.
• Haver obtingut, com a mínim, notable com a nota final en l'assignatura d'anglés en el curs 2016/2017.
• No haver sigut beneficiari de l'ajuda en convocatòries anteriors.
• L'alumnat amb NEE no hauran de tindre nota mitjana de notable. Podran optar desde l'aprovat (5).

Termini per a presentar les sol·licituds fins el dia 30 d'abril de 2018.
Sol·licitud en: http s ://www.mecd.gob.es , becas, ayudas y subvenciones, becas, educación, para estudiar, idiomas.

BOE 4 DE ABRIL DE 2018: CONVOCATORIA DE AYUDAS PARA PARTICIPAR EN UN PROGRAMA DE IMMERSIÓN LINGÜÍSTICA EN INGLÉS PARA EL VERANO DE 2018

Requisitos:
• Cursar primer o segundo curso de la ESO.
• Haber obtenido, como mínimo, notable como nota media del curso 2016/2017.
• Haber obtenido, como mínim, notable como nota final en la asignatura de inglés en el curso 2016/2017.
• No haber sido beneficiario de la ayuda en convocatorias anteriores.
• El alumnado con NEE no necesitan tener nota media de notable. Podran optar desde el aprobado (5).

Plazo para presentar las solicitudes hasta el día 30 de abril de 2018.
Solicitud en: http s ://www.mecd.gob.es , becas, ayudas y subvenciones, becas, educación, para estudiar, idiomas.
 

 
BIOLOGIA
 
VISITA AL CENTRE D'INVESTIGACIONS PRINCIPE FELIPE
L'alumnat de Biologia i Anatomia de 1r de Batxillerat visità el passat 23 de març el Centro de Investigaciones Príncipe Felipe a València. Aquest centre d'investigació és referent internacional en el camp de la investigació biomèdica i compta amb més d'un centenar d'investigadors de diferents especialitats. El nostre alumnat realitzà un recorregut per les diferents àrees d'investigació com som microscòpia electrònica, biologia computacional, seqüenciació d'ADN, Genòmica, laboratori de molècules orgàniques, Genètica Mendeliana i laboratori de malalties rares. Durant la seua estada en el CIPF el nostre alumnat va conèixer de primera mà les línies d'investigació actuals i les seues aplicacions, fins i tot realitzaren una pràctica de identificació de cromosomes humans basat en un cas real.

Així mateix, volem manifestar en nom del Departament de Biologia de l'IES Riu Túria el nostre agraïment per l'acollida i el tracte rebut pel personal del CIPF.

 
VOTA
 

Logos per al projecte europeu de Biologia i Geologia "The plant around us"

 

        Estem començant el projecte europeu,  i els diferents centres participants proposarem fins a 5 logos elaborats pels alumnes per a elegir posteriorment, mitjançant votació on line de tots els alumnes participants al projecte, el que ens representarà finalment.

        Ens voleu ajudar en la votació de les millors propostes del nostre alumnat? No ho dubteu! Podeu elegir fins a tres.

 https://isabelgarcia2017.polldaddy.com/s/logo-votations?p=1

Isabel Garcia

 
FPB COLABORA CON UN CENTRO DE PRIMARIA
 

Colaboración del alumnado de FPB del IES Riu Turia con el CEIP Jaume Balmes de Ruzafa. Los alumnos de 2º FPB montaron un invernadero, pusieron en marcha el huerto escolar, que estaba abandonado, e impartieron un taller de plantación a los niños de 1º de primaria.

 
PLURILINGÜISME
 

Inmersió lingüística a Moragete, alumnat de 1r i 2n de la ESO

 
BIOLOGIA I GEOLOGIA
 

Participació en el projecte europeu "The plant around us"

 L'alumnat de 1r ESO A participa en un projecte europeu anomenat "The plant around us". El projecte es du a terme des de l'assignatura de Biologia i Geologia, i te com a objectiu l'elaboració conjunta de llibres digitals amb la descripció de les plantes més característiques dels països participants.

Al projecte participen centres d'Espanya (Barcelona, València, Osca, País Basc), Portugal, Estònia, Turquia i Albània. L'alumnat estudiarà a classe el regne de les plantes mitjançant materials bilingües i aprofitarà aquests coneixements per a elaborar fitxes en anglès de les plantes assignades en xicotets equips internacionals.

Per all treball col·laboratiu utilitzaran la plataforma etwining, on ja hem publicat un vídeo de presentació del nostre centre:

 

 

 
EDUCAIÓN FÍSICA
 

PERCUSION CORPORAL

La percusión corporal es una disciplina que crea sonidos y ritmos usando únicamente partes del cuerpo.

Los objetivos que se persiguen son, entre otros:

- La estimulación del cerebro fomentando la memoria, la atención y la concentración.

- trabajar las emociones y sensaciones.

- El trabajo en grupo.

Aqui os dejamos una muestra de lo que ha dado de sí un primer acercamiento a esta forma de expresión por parte de un grupo de alumnas de 3º de ESO.

 

 
DIA DE LA DONA
 

      El passat 7 de març, amb motiu del Dia de la Dona (8 de març), del Dia Internacional de la Dona i les Xiquetes a la Ciència (11 de febrer) i el Dia Mundial de les Malalties Rares (29 de febrer), la Dra. Carmen Espinós, de la Unitat de Genètica i Genòmica de Malalties Neuromusculars i Neurodegeneratives del Centre d'Investigació Príncep Felip de València, va impartir una xerrada anomenada "Investigadoras en enfermedades Raras", organitzada pel Departament de Ciències Naturals del nostre Institut.

      La Dra. Espinós és licenciada en Ciències Biològiques i es va doctorar amb un treball sobre les bases genètiques de la malaltia d'Usher, un trastorn estrany que afecta a la visió. Posteriorment va començar a treballar a l'hospital La Fe investigant les anomalies genètiques de les malalties relacionades amb la coagulació de la sang. Actualment desenrotlla la seua activitat professional en el Centre d'Investigació Príncep Felip de València caracteritzant les bases moleculars de determinades malalties neurogeneratives i deficiències metabòliques estranyes. A més, la Dra. Espinós és presidenta de l'associació «Quart es Ciencia», entitat encarregada de la divulgació científica a la localitat de Quart de Poblet.

      A la xerrada va assistir l'alumnat de 4t d'ESO que cursa assignatures del Departament de Ciències, i en ella es van analitzar dades de la quantitat de dones que estudien carreres de ciències, fent-se evident que el nombre de dones és molt inferior al d'homes.  També ens van presentar dones conegudes en el camp de la ciència que, a pesar dels descobriments realitzats, no s'ha reconegut adequadament el seu treball, fent també evident les desigualtats existents en els premis donats als homes i dones en el camp de la ciència.

Finalment, la Dra. Espinós ens va introduir en el coneixement de les malalties rares, i ens va explicar les malalties que estudia el seu equip d'investigació i els avanços aconseguits.

 

 
PR4 - FPB
 

Visita al Museo de Ciencias y Apicultura

El 6 de febrero. Fuimos FPB 1 y PR 4 al taller de Apicultura Urbana.
En las fotos se aprecian las colmenas desmontadas y la maquinaria de extracción de la miel, y una colmena transparente que visitamos.
Acompañados por Ana Ambrona y Carmen Guillén.
     
 
EL NOSTRE CENTRE
CONSERVATORI
 

ACORD AMB EL CONSERVATORI DE QUART DE POBLET

S'ha arribat a un acord amb el conservatori "Mestre Molins" de Quart, el pròxim curs es farà classe de Llenguatge Musical durant les hores de l'assignatura optativa, ací al centre.

 
sumatalpacte
 

ENS SUMEM AL PACTE

El nostre centre s'ha sumat al pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, fent arribar als alumnes tota la informació i fent activitats per crear una societat sense violència de gènere i masclista.

Si vols sumar-te al pacte o vols saber alguna cosa més, clica la imatge.

 
WEB FAMÍLIA
ENLLAÇOS
 

 
CORREU ELECTRÒNIC
 

 

 
FONS SOCIAL EUROPEU